Energiebesparing in het schoolgebouw 

De Klimaatverbond Energy Battle is een energiebespaarwedstrijd tussen gemeenten waarbij er extra aandacht is voor basisscholen. Scholen kunnen met een eigen team meedoen aan de Energy Battle; de school is de tiende deelnemer in een team, samen met negen gezinnen die thuis aan de slag gaan. Iedereen bespaart vier weken lang energie. Hierbij wordt de school geholpen door leerlingen uit de hoogste groepen.

 

De kinderen en ik vinden het ontzettend leuk!

"Wij zijn erg enthousiast over de Battle. Wat vooral leuk is, is elke dag een rondje door de school. Langs de klassen, speuren naar apparaten en verlichting die onnodig aanstaan! Zo doet de hele school mee. Vanuit de Battle hebben we een goed lespakket gekregen. Leuke opdrachten en interessante informatie plus links naar relevante websites en filmpjes. En heel fijn dat het zo is opgezet dat de voorbereiding van een les mij slechts 15 minuten kost. Tip voor andere scholen: Gewoon meedoen!"

- Saskia Kronenburg, leerkracht groep 8 van OBS De Rietkraag in Oostzaan.

Hoe doe je mee met een school?

Stap 1:
De coördinator van de gemeente bezoekt of belt de school en bespreekt de Energy Battle met de directie. De school vult het deelnameformulier in. Mail het deelnameformulier naar de wedstrijdorganisatie!

Materiaal:
- Meedoen met school (downloaden / openen? Klik hier .pdf) 
- Deelnameformulier Scholen (downloaden / openen? Klik hier .doc)

Stap 2:
De school licht de ouders in en geeft de docent van de hoogste groep (7 of 8) de docentenhandleiding. De school kondigt de startbijeenkomst aan (plaats datum en tijd) en hangt de posters op.

Materiaal:
- Tekst nieuwsbrief (downloaden / openen? Klik hier .doc)
- Docentenhandleiding (downloaden / openen? Klik hier .doc of .pdf)
- Posters om op te hangen in de school (downloaden / openen? Klik hier .ppt) 

Stap 3:
Ouders en kinderen werven om mee te doen. Er zijn maximaal 9 plaatsen in het team. Tip: sta een middag op het schoolplein met info en eventueel gadgets of koffie/thee/limonade. Zorg dat de ouders die mee willen doen de deelnameovereenkomst invullen.

Materiaal:
- Flyers om uit te delen (downloaden / openen? Klik hier .ppt)
- Deelnameformulier huishoudens (downloaden / openen? Klik hier .doc of .pdf)

Stap 4:
Startbijeenkomst. Op de startbijeenkomst deelt de energiecoördinator van de school samen met de wedstrijdcoördinator van de gemeente de Wattchers uit en geeft tips.

Materiaal:
- Presentatie (downloaden of openen klik hier .ppt)

Toelichting over deelname met school

Download hier het document voor scholendeelname en informatie over de Klimaatverbond Energy Battle.

Contact

Meer informatie over deelname? Neem contact met de organisatie van de Klimaatverbond Energy Battle.

Foto: Crayenesterschool in Heemstede - deelnemer 2016