Nieuws

Brons voor Gouda...

Door drie Goudse teams werd gemiddeld 14 procent energie bespaard in drie maanden tijd. De zevende editie van de Energy Battle, de energiebesparingswedstrijd voor gemeenten, startte op 10 oktober vorig jaar. De gemeente Gouda ging dit jaar voor het eerst deze Energy Battle aan. Lees hier het volledige artikel van het Gouds Dagblad.

Deelnemers aan Energy Battle in klimaatsprint

Medewerkers van Waterschap De Dommel hebben in een landelijke energiebesparingswedstrijd de meeste energie bespaard, 22% gas en 21% elektra. Gemeente Leiden is tweede geworden, gemeente Gouda derde. In totaal hebben 186 deelnemers meegedaan. 

Lees hier het volledige persbericht.

 

 

College Hageveld in Heemstede bespaart monumentaal

6 februari 2018

De gemeente Heemstede doet al jaren mee met de Energy Battle, de landelijke energiebesparingswedstrijd voor gemeenten. In februari won de gemeente de wedstrijd met een besparing van 15% elektriciteit en 25% gas. In de afgelopen jaren heeft de gemeente al vijf keer meegedaan met diverse teams, bestaande uit medewerkers, ondernemers, bewoners maar ook diverse basisscholen. Samen besparen ze zoveel mogelijk gas en elektra. Lees het volledige artikel op klimaatverbond.nl


Foto: Gemeente Heemstede

Ontdekkend leren in de Energy Battle

14 december 2017

Betekenisvol onderwijs creëren. Door onderzoekend en ontdekkend leren. Dat is de grote drijfveer van leerkracht Ilse Cornoelje van basisschool ’t Panorama in Arnhem. Ze werd dit jaar dan ook ont-zet-tend blij toen we haar interesse polsten voor deelname aan de Energy Battle. Lees hier het volledige artikel van Natuurcentrum Arnhem.

 

Foto: Juf Ilse (Natuurcentrum Arnhem)

Alphen op tweede plaats in eerste ronde Energy Battle

17 november 2017 

De negen deelnemers van team Alphen aan den Rijn, waar wethouder De Leest, een raads- en commissielid en medewerkers van de gemeente in vertegenwoordigd waren, wisten samen een besparing van ongeveer 17 procent op stroom en 25 procent op gas te realiseren. Lees meer op Alphens.nl

Waterschap de Dommel wint eerste ronde landelijke energiebesparingswedstrijd 

Amsterdam - 13 november 2017

Het eerste team van het Waterschap de Dommel heeft de eerste ronde van de Energy Battle gewonnen met een gemiddelde besparing op elektra van 24% en een gasbesparing van 25%. Gemeente Alphen aan den Rijn, die net als Waterschap de Dommel voor de eerste keer meedoet aan de wedstrijd realiseerde een prachtige tweede plaats. Gemeente Heemstede, oudgediende in de wedstrijd, eindigt op de derde plaats. In totaal werd door alle teams samen gemiddeld 12% stroom en 24% gas bespaard. Download hier het volledige nieuwsbericht.

Gemeente juicht duurzame initiatieven in Heemstede toe

Heemstede - 17 oktober 2017

De gemeente juicht duurzame initiatieven in Heemstede toe. College Hageveld organiseerde van 9 tot en met 13 oktober een duurzame week! Lees hier hoe zij het hebben aangepakt.

 

 Foto: Gemeente Heemstede

Een ontdekkingstocht in eigen huis

Alphen aan den Rijn - 11 oktober 2017

Op 10 oktober jl. is het eerste team van tien deelnemers in Alphen aan den Rijn van start gegaan in deze wedstrijd. Voor het volgende team is Gemeente Alphen aan den Rijn op zoek naar inwoners uit de eigen gemeente, die ook graag op de energierekening willen besparen. Dit team gaat op 13 november van start. Lees hier het volledige artikel.

Leerlingen LIFE! en OBS de Stap strijden voor energiebesparing 

Landsmeer - 10 oktober 2017

Beide scholen gaan samen met leerlingen uit groep 7 en 8 en ouders zowel op school als thuis zo veel mogelijk besparen. Voorgaande edities hebben aangetoond dat bij de meeste scholen 10% tot 20% energiebesparing eenvoudig gerealiseerd kan worden. Lees hier het volledige artikel.

Nieuw gedrag bespaart energie

3 oktober 2017 - Persbericht Klimaatverbond

Op 10 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid, beginnen honderden gezinnen met een ontdekkingstocht in eigen huis; hoeveel energie verbruiken ze eigenlijk en hoe kunnen ze slim en makkelijk energie besparen? Download het volledige persbericht.

 

Velsen doet mee aan de Energy Battle

2 oktober 2017

Op dinsdag 3 oktober, om 16.30 uur, verricht wethouder Floor Bal de officiële kick-off. De kick-off vindt plaats in het Duurzaamheidscentrum Du-Dock op Plein 45. Lees meer in de Jutter.

Wethouder Ed de Leest doet ook mee

14 september 2017 - VOA

ALPEN AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen aan den Rijn doet dit jaar mee aan de landelijke energiebespaarwedstrijd van het Klimaatverbond: de Energy Battle. Hieraan doen jaarlijks zo'n 20 gemeenten mee. De Battle bestaat uit 3 rondes van 4 weken en in iedere ronde kunnen 10 huishoudens ontdekken hoe makkelijk het is om hun energieverbruik omlaag te brengen en te besparen op de energierekening. Wethouder Ed de Leest en een aantal raadsleden heeft hun deelname al toegezegd. Lees meer op de site van Vereniging van Ondernemingen in Alphen aan den Rijn.

Aanmelden voor de Klimaatverbond Energy Battle kan t/m 18 september!

6 september 2017 – Klimaatverbond

Voor gemeenten met ambities om energie te besparen begint op 10 oktober - de Dag van de Duurzaamheid - de nieuwste editie van de Klimaatverbond Energy Battle. Tijdens deze landelijke energiebesparingswedstrijd gaan deelnemers in teams een maand lang thuis energie besparen.

Ruim vijftig gemeenten hebben eerder deelgenomen en tot 15% energie bespaard in de wedstrijd.

Met behulp van een energiedisplay, tips en opdrachten gaan de deelnemers ontdekken hoe ze met weinig moeite energie kunnen besparen en daarmee hun CO2-uitstoot verlagen. De gemeenten Haarlem, Leiden, Alphen aan den Rijn, Velsen, Landsmeer, Wormerland, Bloemendaal, Arnhem, Heemstede, Zuidplas en Gouda doen mee. Op de Dag van de Duurzaamheid gaan de eerste teams van start.

Spelenderwijs energie besparen met de Energy Battle

16 februari 2017 - door Annelies Roon

De Dr. H. Bavinckschool in Haarlem zit in zo’n echt jaren dertig gebouw. Je kent ze wel, met die leuke kleine ruitjes en die gekleurde tegels op de wanden in de gang. En met die permanente tochtstroom, die slechte isolatie en die torenhoge energierekening. Logisch dat wij ‘energie’ als een van de eerste thema’s kozen voor onze reis richting de Groene Vlag. Lees de volledige blog op eco-schools.nl

Heemskerk eindigt op derde plaats

16 februari 2017

Heemskerk is derde geworden in de landelijke Energy Battle van het Klimaatverbond. Een team van basisschool de Kariboe is samen met een team van voetbalvereniging ADO ’20 en een team van ambtenaren van de gemeente Heemskerk de strijd aangegaan…Lees het volledige artikel in de Heemskerkse Courant.

 

Foto: prijsuitreiking Heemskerk, bron: Heemskerkse Courant

Energy Battle: Delft wordt vierde!

15 februari 2017

Op vrijdag 10 februari, ‘Warme Truiendag’, werd de derde ronde van de Energy Battle afgesloten en werd de winnaar van deze energiebespaarwedstrijd bekend gemaakt. Van de 19 deelnemende gemeenten eindigde Delft op de vierde plek. Lees het volledige artikel in de stadkrant van Delft.

De Lorentzschool gaat voor groen tijdens Warmetruiendag 

13 februari 2017

Vrijdag was het Warmetruiendag. De leerlingen van de Leidse Lorentzschool vierden deze dag op een groene manier, namelijk met de afsluiting van de Energy Battle. Lees het volledige artikel op nu.nl

Foto: Annabel van der Meulen

Velsen zesde in landelijke Energybattle 

11 februari 2017

De laatste ronde van de landelijke Energybattle, waaraan gemeente Velsen onderdeel van was, zit er op. Drie teams hebben voor de gemeente Velsen gestreden waaronder het team van milieuwethouder Floor Bal, het team van de duurzame Pop-Up Store Du-Dock en het raadsledenteam. Velsen behaalde de zesde plaats die vrijdag 10 februari werd uitgereikt in de duurzaamheids Pop-Up Store Du-Dock aan het Plein 1945. Lees het volledige artikel op RTV Seaport.

Lorentzschool uit Leiden doet mee aan Warmetruiendag

10 februari 2017

 

Radio Leiden: Sleutelstad 93.7fm

Directeur van de Lorentzschool Hans Lardee nam samen met wethouder Paul Dirkse de officiële afsluiting van de EnergyBattle voor zijn rekening.

Fragment 1: Annabel van der Meulen in gesprek met Wethouder Paul Dirkse van Onderwijs en Duurzaamheid.

 

Fragment 2: Annabel van der Meulen in gesprek met directeur van Lorentzschool Henk Lardee.

 

Bewoners en schoolkinderen uit Heemstede winnen landelijke energiebesparingswedstrijd

9 februari 2017

Gemeente Heemstede heeft in enkele maanden een besparing van maar liefst 15% elektriciteit en 25% gas gerealiseerd en wint daarmee de Klimaatverbond Energy Battle 2017. Gemeente Leiden heeft 17% elektra en 22% gas bespaard en eindigt op de tweede plaats. Gemeente Heemskerk realiseerde een besparing van 14% elektra en 25% gas en staat daarmee op de derde plaats. Lees hier het volledige persbericht (PDF).

De Energy Battle in Haarlem - De Energy Battle

18 januari 2017 Door: Groengroepmoeder Annelies Roon

Misschien heeft u er nog niets van meegekregen, maar terwijl u in uw goed verwarmde huizen zit, woedt er een ware strijd. En daarbij gaat het niet nu eens niet over geplaagde gebieden in verre landen, maar gewoon hier in Nederland. In Haarlem zelfs. Sterker nog: hier op school. 

De Energy Battle is in volle gang en as we speak staat ons team, Haarlem3, op de 27ste plaats. Landelijk. Van de 41 deelnemers, dat dan weer wel. Maar het gaat in deze strijd meer dan ooit om het deelnemen en niet zozeer om het winnen. Het team bestaat uit tien Bavinckgezinnen plus de school zelf en de bedoeling is dat we in vier weken zo veel mogelijk elektriciteit en gas besparen. De prestaties zijn live te volgen op klimaatverbondenergybattle.nl, dus dat wakkert de competitie lekker aan. 

Hoewel, in mijn eigen gezin (één zevendegroeper, twee middelbare scholieren, man, kater) worden vooralsnog opmerkelijk weinig offers gebracht in de strijd. Het is leuk (en leerzaam!) om het huidige verbruik in huis op elk moment af te kunnen lezen op de Wattcher, het apparaatje dat we voor de battle in bruikleen hebben gekregen, maar de laptops en telefoons worden er geen seconde minder om gebruikt, heb ik de indruk. En hoezo met de hand afwassen? Doe dat maar lekker zelf! 

Boekje kwijt

Zelf ben ik ook niet zo’n energieheld, tot dusverre. Ik heb een halfslachtige poging gewaagd om de verwarming ’s morgens een uur later aan te laten slaan, maar dat is nog niet gelukt. Boekje van de thermostaat is kwijt, vandaar. Verrassend was dan ook dat ons huishouden afgelopen week volgens de metingen 23 procent minder stroom had gebruikt. Vermoedelijk omdat ik wat minder ovenschotels heb gemaakt dan anders. (Want wat vreet zo’n elektrisch oventje een bak stroom, zeg!). O ja, en we zijn zowat het hele weekend weg geweest. 

Ons gasverbruik is wel met veertien procent gestegen: dat zal wel met het weer te maken hebben. Dat zal teamgenoot Tiemen, die een foto van een genoeglijk knapperend haardvuur in onze app-groep postte, vast niet zijn overkomen. Of Marjolijn, wier dochter onder een dikke deken op de bank afwacht tot de vier weken om zijn. Goed bezig, collega’s! 

Weg met de Senseo

En als ik ’s avonds dan toch de verwarming nog maar een half graadje hoger zet (het vriest tenslotte) denk ik aan milieuheld en gemeentemedewerker Marie-José, die bij de aftrap van de battle riep: “Het moet vooral leuk zijn. En het gaat om de bewustwording.” 

En bewust, dat wórd je van deze wedstrijd. Die stroomslurpende Senseo gaat er binnenkort uit; we hadden toch al een tijdje heimwee naar ouderwetse potjeskoffie. En ik ben overgestapt naar een van de duurzaamste energieleveranciers van Nederland: Qurrent. Als ik dan tóch te veel gas en elektra gebruik, dan maar zo groen mogelijk. 

Ondanks de kou toch 15% energiebesparing teams Hillegom

17 januari 2017 Door: Hannie Korthof

Ze doen erg hun best met energiebesparen, onze collega's Claudia, Bodes, Susanne, Bas, Sonja & Robert, Rob van Alphen, Rees, Cees, Herman en Raymond Loos.Ze vormen het derde team dat voor Hillegom strijdt in de EnergyBattle. De score van de drie teams samen is op dit moment 15% minder energieverbruik!

Ervaringen

Ons ODWH-team merkt dat nu ook de huisgenoten meebattelen. Zelfs bij de pubers in huis gebeurt er wel iets. Zo stelde Guus, Susanne's zoon van van 13, voor om een timer te kopen voor de douche! 

Bodes merkt dat de Wattcher, waarop je je elektriciteitsverbruik van dat moment ziet, discussies op gang brengt met huisgenoten, en dat je op zoek gaat naar waar het tóch nog hoge verbruik vandaan komt als je denkt dat alles uitstaat. Suzanne kwam erachter dat de 17 jaar oude kerstverlichting die buiten in de boom hangt, toch wel heel veel verbruikt. Volgend jaar een snoer met Ledlampen, en ook in huis nu de laatste lampen vervangen door Led.

Gas kost het meest, dus besparing levert veel op

Het viel Bodes ook op dat het bij de tips van de Battle veel gaat over elektriciteit, terwijl  3/4 van de energiekosten voor gasverbruik zijn. Je kunt natuurlijk de thermostaat lager afstellen, maar andere maatregelen zijn al gauw een grote investering.Wel denkt hij er nu over om als zijn CV aan vervanging toe is op een warmtepomp over te stappen. Zonder de Battle was hij niet nu al daarmee bezig geweest.

Cees van Mullem is de allerfanatiekste (maar Rees bespaart het meest), en hij zoekt alles tot de bodem uit. Hij loopt vaak langs om dat met de anderen te delen. 

Collega's samen

Iedereen vindt het leuk om als ODWH-team mee te doen. Het schept toch een bondje, ook met collega's die je niet altijd zomaar tegenkomt binnen het werk. Via de App-groep werden allerlei tips, frustraties en zelfs trotse of beschaamde foto's van de Wattcher uitgewisseld. 

De drie teams van Hillegom

Het eerste team met burgemeester Arie van Erk deed het heel goed met gas besparen, ze staan nu nog steeds tweede in de totaalstand van alle teams (41 totaal). Het tweede team, leden van twee speeltuinverenigingen, was beter met elektriciteit (11e) , maar wordt toch overtroffen door ons team: we staan 6e in de totaallijst elektriciteit.

Einduitslag

De einduitslag is de gemiddelde besparing van de drie teams van de gemeente op zowel gas als elektriciteit. Op  vrijdag 10 februari, Warme Truiendag, is de prijsuitreiking. Team 3 gaat nog even alles op alles zetten.

‘Verder ben ik niet zo’n energieverspiller

11 januari 2017

Team SportsArt, Delfts tweede team voor de Energy Battle, eindigde in de tweede ronde van deze battle op de tweede plek. De teamleden wisten maar liefst 27,5 procent te besparen op hun energieverbruik. Kan Team015, het derde Delftse team, weer zo’n prestatie neerzetten? Lees het volledige artikel.

Foto: Hans de Lijser

 

Lorentzschool is gestart!

9 januari 2017

Weblog van Omgevingsdienst West Holland

5 januari 2017

De EnergyBattle is een actie van het Klimaatverbond. Het is een energiebespaarwedstrijd tussen twintig gemeenten in Nederland. De EnergyBattle valt in het stookseizoen. Iedere gemeente heeft drie teams die opeenvolgend vier weken aan de slag gaan met energie besparen. Elke deelnemer geeft regelmatig zijn meterstanden van gas en elektra door via de website. Deze worden vergeleken met vorig jaar en het klimaatverbond geeft door wat de besparing is. 

Op maandag 10 oktober startte daar het eerste team met de burgemeester, een wethouder en ambtenaren. Dit team heeft het stokje overgedragen aan een inwonersteam. Een school in Hillegom deed op het laatste moment niet mee. Omdat ik de wedstrijdcoördinatie voor de gemeente Hillegom doe, heb ik collega’s van de Omgevingsdienst benaderd, die veel werkzaamheden doen voor de gemeente Hillegom. 

 

Team van tien collega’s ODWH

Tien collega’s van de Omgevingsdienst doen mee. Dit team start op maandag 9 januari. Iedereen krijgt een wattcher, een apparaatje dat energie afleest, zodat er inzicht is in het dagelijks energieverbruik.

De collega’s gaan thuis vier weken lang zoveel mogelijk energie besparen. Ze geven de meterstanden door via de website. Daar is ook een programma met weetjes, tips & trucs en vragen over bepaalde onderwerpen: Keuken en koken, Verlichten en werken, Wassen en schoonmaak en als laatste dag- en sluipverbruik.

 

Einduitslag

De einduitslag is de gemiddelde besparing van de drie teams van de gemeente.

De afgelopen vijf jaar hebben ruim 1500 huishoudens meegedaan aan de Klimaatverbond Energy Battle. Gemiddeld is 15% energie bespaard, door minder en anders gebruik te maken van elektra en gas. De prijsuitreiking is op de warme Truiendag, vrijdag 10 februari.

De tien collega’s van de Omgevingsdienst die meedoen zijn:

Claudia, Bodes, Susanne, Bas, Sonja & Robert, Rob van Alphen, Rees, Cees, Herman en Raymond Loos.

Energie bespaartips uit Delft

27 december 2016

Haarlem: 4de plaats Energy Battle Ronde 2

19 december 2016

Afgelopen vier weken hebben 10 families en de Beatrixschool meegedaan met de Energybattle 2016 van het Klimaatverbond. Met een gemiddelde besparing van rond de 20% op zowel gas als elektra veroverden we een de 4e plek van de 14 deelnemende teams. En daar zijn we best trots op! Lees het volledige artikel op website van Stichting de Ramplaan.

 

Foto: Beatrixschool uit Haarlem

De Kariboe uit Heemskerk wint de tweede ronde in de Energy Battle

16 december 2016

Gemiddeld is er 15% stroom en 16% gas bespaard in de tweede ronde van de Energy Battle. Het winnende team is gemeente Heemskerk met 29% stroombesparing en 30% gasbesparing! Een hele goed 2de plaats is voor het sportieve team van Sports Art Fitness van de Gemeente Delft met 28% elektrabesparing en 26% gasbesparing. De deelnemende gemeenten Haarlem, Heemstede en Teylingen hebben ook hoge elektrabesparingen gerealiseerd. In Den Haag is gemiddeld het meeste op gas bespaard.

Geen ovenschotels meer tijdens de Energy Battle

Deelneemster Nancy van het winnende team uit Heemskerk doet thuis mee aan de Energy Battle maar ze helpt ook De Kariboe, de school van haar kinderen, om energie te besparen. Thuis gebruikt ze de afwasmachine minder, en let op hoe ze kookt. Op school zijn overal bordjes opgehangen waar op staat dat de deuren dicht moeten en de lichten uit als de lokalen worden verlaten en ook de computers en digiborden gaan uit na gebruik.

Sportschool Sportsart: sommige deelnemers zetten kachel helemaal uit

Bloedfanatiek zijn ze, alle deelnemers uit het tweede team van Delft, en tevens lid van Sportschool Sports Art. Op de sportschool wordt energie opgewekt met de fietstrainers met het Go Green system. Voor elke 1000 Watt die de sporters opwekken krijgen ze een cadeautje en een kop koffie. Maar ook thuis doen de deelnemers er alles aan om zoveel mogelijk energie te besparen. En met succes, want ze zijn op de tweede plaats geëindigd in deze ronde.

Liever geen gas meer

Ester uit het team van de gemeente Velsen doet al voor de tweede keer mee aan de Energy Battle. De eerste keer heeft ze met haar gezin zoveel bespaard dat ze 600 euro terugkreeg van het energiebedrijf! Daardoor is het deze keer lastiger om echt grote besparingen te realiseren. Besparen op gas lukte aanvankelijk niet, maar nadat ze de tip kreeg om de vloerverwarming ‘s nachts lager te zetten is het toch gelukt om gas te besparen.

Eigenlijk wil ze zoveel mogelijk van het gas af. Daarom heeft ze besloten een infrarood warmtepaneel te installeren op haar werkkamer. “De vloerverwarming hoeft dan overdag niet aan en mijn werkplek is heel comfortabel geworden.”

Kinderen van de Crayenesterschool besparen op energie

8 december 2016

Foto: Basisschool De Crayenester uit Heemstede (bron)

Basisschool de Kariboe in Heemskerk

6 december 2016

Delft wordt groen: Het héle gezin doet mee

5 december 2016

Gemiddeld energieverbruik, hoe zit dat?

1 december 2016

AMSTERDAM - Benieuwd of jouw energieverbruik hoog, gemiddeld of laag is? Milieu Centraal heeft een gratis adviesmodule op maat op hun website. Zo kun je mooi je eigen energieverbruik vergelijken. Inclusief tips om je energieverbruik omlaag kunt brengen. Ga naar de website van Milieu Centraal.

Katwijk na eerste ronde in middenmoot Energy Battle

30 november 2016

KATWIJK - Na de eerste ronde van de Energy Battle staat gemeente Katwijk in de middenmoot en is de strijd in volle hevigheid losgebarsten. Lees hier het volledige artikel.

Foto: De Oranjeschool via www.nieuwsvanhier.nl

Team Sports Art Fitness uit Delft

Oranjeschool en Molenwijk strijden mee in Energy Battle

24 november 2016

Na de eerste ronde staat Kwatijk in de middenmoot en is de strijd in volle hevigheid losgebarsten. De eerste ronde van de Battle is gevoerd door ambtenaren van de gemeente. Een team van de Oranjeschool heeft begin deze maand het stokje overgenomen voor de tweede ronde in de strijd. Lees het volledige artikel in de Katwijkse Post.

Energy Battle Beatrixschool voortvarend van start

24 november 2016

De Beatrixschool doet mee aan de Energy Battle, net zoals vorig jaar. Anders dan in 2015 doet de school zelf - naast gezinnen van kinderen van de Beatrixschool (en 1 gezin met kinderen op de Peppelaer) - ook mee. Vier weken lang gaat iedereen proberen zoveel mogelijk energie te besparen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vanuit gemeente Haarlem doen er twee teams mee met twee scholen. Naast de Beatrix doet in de volgende ronde de Bavinckschool met een aantal gezinnen mee. Lees hier het volledige artikel van de Groene Mug.

Foto: Leerlingen Beatrixschool

Energy Battle – tweede ronde!

23 november 2016

Tussenstand na de eerste ronde van de Energy Battle: Delft staat op de zevende plek. Nog twee rondes te gaan. Kan Delfts tweede team, het Team SportsArt, de achterstand inlopen? Lees hier het volledige artikel van het Delfts Weekblad.

Foto: Deelnemers Team Sports Art in Delft

6de editie Energy Battle in volle gang

22 november 2016

Na de eerste ronde van de Energy Battle staat gemeente Katwijk in de middenmoot en is de strijd losgebarsten. De eerste ronde van de battle is gevoerd door ambtenaren van de gemeente Katwijk. Op 10 november is het team van de Oranjeschool begonnen met de tweede ronde. Lees hier het volledige artikel.

Hillegom op kop met gasbesparing Energy Battle

17 november 2016

Hillegom - Het eerste van de drie teams van Hillegom doet het goed in de Energy Battle. Dat is een energiebesparingswedstrijd tussen 20 gemeenten in Nederland. Hillegom heeft samen met Lisse en Delft het meeste gas bespaard. Gemiddeld is er 10% stroom en 29% gas bespaard in de 1e ronde van Energy Battle. Lees hier het volledige artikel.

Foto: Gemeente Hillegom

Overdracht Wattchers in Delft

Velsen winnaar eerste ronde Energy Battle

17 november 2016

De eerste ronde van de landelijke Energy Battle is gewonnen door de gemeente Velsen! Het team van de gemeente bestaat uit milieuwethouder Floor Bal en medewerkers van de gemeente Velsen. Lees hier het volledige artikel in de Jutter.

Battle bespaart

16 november 2016

DELFT - De eerste van drie rondes van de Energy Battle is voorbij. Het zevental van Delft Energie Coöperatie heeft zich prima door deze ronde heen gebatteld. Lees het volledige artikel hier.

Lekker met een dikke trui en een dekentje op de bank

14 november 2016

In oktober is voor de zesde keer de Klimaatverbond Energy Battle gestart. Delft doet mee met drie teams, die de uitdaging aangaan om zoveel mogelijk energie te besparen. Club SportsArt Fitness is er één van. Toen Odette Immers van Club SportsArt Fitness de oproep van wethouder Stephan Brandligt in de krant las – ‘Wie doet er mee met de Energy Battle?’ - begon het meteen te kriebelen, vertelt ze. Lees het volledige artikel in het Delfts Weekblad.

Foto: Team Club SportsArt Fitness in Delfts Weekblad

Team Velsen aan kop in energy battle

11 november 2016

Gemiddeld bespaarde team Velsen 20 procent op stroom en 27 procent op gas. Dit is fors hoger in vergelijking met wat er gemiddeld door de deelnemers wordt bespaard: tien procent op stroom en 29 procent op gas. Velsen doet mee met drie teams. Lees hier het volledige artikel van het Haarlems Dagblad.

Heemskerk doet mee aan Energy Battle 2016

3 november 2016

Oostzaan en de Energy Battle

Oktober 2016

In het bijzijn van leerlingen, docenten en de deelnemende ouders plaatste wethouder Joop Klinkhamer de Wattcher op de Rietkraag. Een simpele maar effectieve aanpak: Wattcher aankoppelen, stekker erin en kijken waar je kunt besparen! Lees meer op de website van Omgevingsdienst IJmond.

Foto: Wethouder Joop Klinkhamer installeert de Wattcher op basisschool de Rietkraag

Filmpje: Start Energy Battle in Delft

Amsterdam 13 oktober 2016

Krimpen aan den IJssel start met de Energy Battle

Amsterdam 11 oktober 2016

Op de Dag van de Duurzaamheid zijn 10 ambtenaren van de gemeente Krimpen aan den IJssel gestart met de Energy Battle. Dit is een wedstrijd waarin gemeenten met elkaar de strijd aan gaan om zoveel mogelijk energie te besparen in ruim 3 maanden tijd. Lees het volledige bericht op www.krimpenaandenijssel.nl

 Foto: Gemeente Krimpen aan den IJssel

Noordwijk van start met de Energy Battle

Noordwijk - 10 oktober 2016

EnergyBattle 2016. De gemeente Noordwijk gaat samen met inwoners en medewerkers o.a. college- en raadsleden de uitdaging aan om zoveel mogelijk energie te besparen. 

Foto: Gemeente Noordwijk Ronde 1

Hillegom van start met de Energy Battle

Hillegom - 10 oktober 2016

In Hillegom is maandag de Energy Battle van start gegaan. Drie teams van elk tien deelnemers besparen samen met teams uit andere gemeenten een maand lang zoveel mogelijk elektriciteit en gas. Lees het volledige bericht op www.bollenstreekomroep.nl

Foto: www.bollenstreekomroep.nl 

Aftrap Energy Battle in Heemstede

Amsterdam 10 oktober 2016

Op de Dag van de Duurzaamheid is in Heemstede de Klimaatverbond Energy Battle van start gegaan op de Bosch en Hovenschool. Wethouder Sebastiaan Nieuwland nam het tijdens de roeiwedstrijd op tegen Ties. Want hoeveel energie is er nu eigenlijk voor nodig om 500 meter af te leggen? Tijdens de Battle gaat de Bosch en Hovenschool het eigen energieverbruik onder de loep leggen én met leerlingen en ouders aan de slag om zoveel mogelijk energie te besparen.

Foto: directeur Caston Kroon en wethouder Sebastiaan Nieuwland.

Hillegom doet mee aan de Energy Battle

Amsterdam 9 oktober 2016

Op de Dag van de Duurzaamheid, maandag 10 oktober, gaat in Hillegom de Energy Battle van start. Drie teams van elk tien deelnemers besparen samen met teams uit andere gemeenten een maand lang zoveel mogelijk elektriciteit en gas. Door mee te doen met de Energy Battle dragen de deelnemers bij aan het landelijk gestelde doel om 1,5% energie per jaar te besparen. Lees het volledige bericht op www.hillegomonline.nl

Festival Duurzame Helden op Plein 1945

Amsterdam - 7 oktober 2016

Op 10 oktober vindt de jaarlijkse en landelijke Dag van de Duurzaamheid plaats. In dit kader organiseerde de gemeente Velsen op zaterdag 8 oktober het Festival Duurzame Helden Velsen. Bezoekers van het festival konden op zaterdag 8 oktober duurzame helden uit Velsen en de regio ontmoeten. Dit zijn ondernemers en initiatiefnemers die niet alleen voor winst gaan, maar iets goeds voor het milieu en mens willen doen met hun activiteiten. Het festival werd om 11.00 uur geopend door Floor Bal, wethouder milieu gemeente Velsen. Lees volledige bericht op: www.rtvseaport.nl

Achtste editie Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober

Amsterdam - 5 oktober 2016

Tijdens de landelijke Dag van de Duurzaamheid, op maandag 10 oktober, vinden door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten plaats. Op 10 oktober zijn er onder andere festivals, prijsuitreikingen, congressen, de start van de Klimaatverbond Energy Battle, open dagen en duurzame deals. Lees volledige bericht op www.energieoverheid.nl

Kariboe, ADO’20 en gemeente strijden in Heemskerk

Amsterdam - 3 oktober 2016

Heemskerk - De gemeente Heemskerk doet opnieuw met drie teams mee aan de landelijke Energy Battle van het Klimaatverbond. Dit jaar is Heemskerk vertegenwoordigd door teams van OBS de Kariboe, voetbalvereniging ADO’20 en de gemeente. Deze drie teams gaan vanaf 10 oktober de strijd aan met andere gemeenten om zoveel mogelijk energie te besparen. Daarnaast strijden zij onderling welk team uit Heemskerk de meeste energie bespaart. Lees meer

 

Foto: Gemeentehuis Heemskerk

PERSBERICHT - 600 gezinnen ervaren hoe makkelijk besparen is

Amsterdam - 3 oktober 2016

Amsterdam, 7 oktober- Op de Dag van de Duurzaamheid, op maandag 10 oktober, gaat de 6de editie van de Klimaatverbond Energy Battle van start! 20 gemeenten gaan met hun teams zoveel mogelijk elektriciteit en gas te besparen. Door deel te nemen dragen de deelnemende gemeenten zichtbaar en met meetbare resultaten bij aan het landelijk gestelde doel om 1,5% energie per jaar te besparen.
Lees het volledige persbericht.

Al 18 gemeenten hebben zich aangemeld!

Amsterdam - 26 juli 2016

Voor editie 6 hebben al 18 gemeenten zich aangemeld:

Katwijk, Haarlem, Den Haag, Delft, Leiden, Velsen, Heemskerk, Beverwijk, Noordwijkerhout, Venray, Best, Noordwijk, Teylingen, Oostzaan, Wormerland, Landsmeer, Buren en Krimpen aan den IJssel.

Ook meedoen? Neem contact op met de wedstrijdorganisatie.

Editie 6: extra aandacht voor teams van scholen

Amsterdam - 9 mei 2016

Op 10 oktober 2016 start de zesde editie van de Klimaatverbond Energy Battle. Met dit jaar extra aandacht voor teams van scholen. Scholen van primair onderwijs kunnen meedoen door een team te vormen van kinderen / ouders / leerkrachten en het eigen schoolgebouw. Allemaal gaan ze energie besparen. Enerzijds wordt voor het realiseren van besparing op school een stappenplan aangeboden met een educatiepakket voor leerlingen van groep 7 en 8. Anderzijds gaan kinderen, ouders en leerkrachten thuis ook het energieverbruik verlagen. Voor meer informatie neem gerust contact op met de organisatie.

 

Bron: foto via Marianne Warmerdam

pagina: 1 - 2